Ilmu dan Amal

“Hai Rasul, sampaikanlah apa yang di turunkan kepadamu dari Tuhanmu. Dan jika  tidak kamu kerjakan (apa yang diperintahkan itu, berarti) kamu tidak  menyampaikan amanat-Nya. 
Allah memelihara kamu dari (gangguan) manusia.  Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang kafir”.  QS.Al-Maaidah [5] : 67
Sabda Baginda Rasulullah SAW, "Sampaikanlah dariku,  walaupun hanya satu ayat."
Petikan Minda :
Miskin harta tidak mengapa,
tapi jangan miskin idea dan jiwa.
Miskin idea buntu di dalam kehidupan.

Miskin jiwa mudah kecewa dan derita

akhirnya putus asa yang sangat berdosa.

ASSALLAMUALAIKUM W.B.T

Thursday, April 15, 2010

Kata Yahudi:Runtuhkan Masjid Al-Aqsa,bina haikal Sulaiman
Pada perhimpunan ilmiah tokoh agama dan cendiakawan semua agama di Mesir dilontarkan satu Isu siapa yang antara penganut agama Samawi (Yahudi,Kristian,Islam) layak masuk Syurga. Pertanyaan ini ditanya kepada tokoh agama Yahudi,Kristian dan Islam yang berada di Pentas.

Tokoh agama Yahudi dan Kristian tidak berani menjawab soalan dan menyerahkan jawapannya kepada Ulama Islam yang menjawab dengan mudah bahawa yang layak masuk syurga daripada semua penganut agama ialah Muslim.Kemudian beliau menjelaskan bagi orang Yahudi yang layak masuk syurga ialah sesiapa sahaja yang beriman kepada Nabi Musa A.S dan bagi orang kristian yang layak masuk syurga ialah sesiapa yang beriman kepada Nabi Isa A.s.Tetapi bagi Umat Islam yang layak masuk syurga ialah yang beriman kepada Nabi Muhammad S.A.W dan semua Nabi termasuk Nabi Musa dan Isa.

Firman Allah yang bermaksud:"Kami tidak membezakan antara semua dengan yang lain daripada rasul-rasulnya"(Surah Al-Baqarah,ayat:285)

Petikan artikel ini diambil daripada keratan akhbar Berita Harian pada hari ahad, 1 November 2009 hasil Nukilan En Abdul Rahman Haqqi dalam ruangan Ulul Albab.Artikel ini membincangkan tentang kesucian agama Islam yang perlu dipertahankan dengan melindungi Masjid yang menjadi kiblat pertama Umat Islam iaitu masjid Al-Aqsa yang terletak di Baitulmaqdis.Pencabulan hak berulang kali dilakukan Zionis sememangnya mencabar maruah Agama Islam


Adakah anda tahu bahawa kota(baitulmaqdis) ini dianggap sebagai kota suci bagi Islam,Kristian dan Yahudi kerana dikatakan ketiga-tiga agama ini mempunyai nilai kudus pada kota berkenaan.

Adakah anda juga tahu mengapa orang Yahudi bermati-matian ingin memusnahkan Masjid Al-Aqsa itu?

Untuk pengetahuan saudara/saudari sekalian,niat sebenar Israel ini bukan lagi satu rahsia yang perlu diteka-teki lagi.Perkara ini sememangnya sudah diketahui oleh masyarakat dunia.Segala tipu muslihat dan helah yang ditonjolkan oleh Zionis untuk meruntuhkan Masjid Al-Aqsa sememangnya dilakukan dengan perancangan yang teliti demi membina masa depan buat kaum Yahudi.

Apakah perancangan Masa depan Itu?

Perancangan masa depan yang menjengkelkan itu ialah membina semula The Solomon temple atau dikenali juga sebagai

Haikal Sulaiman

Di manakah lokasinya?

lokasi kuil itu ialah Masjid Al- Aqsa!!

Jika sebelumnya kaum Zionis ini secara bersembunyi, bahkan berdolak dalih, namun bulan Februari lalu mereka telah menyatakan secara terbuka, ingin menghancurkan Masjid Al-Aqsa.Mereka sudah lama berusaha untuk merobohkan Masjid al-Aqsa kerana keinginan mereka untuk membangun kembali Haikal Sulaiman (The Solomon Temple), di atas reruntuhan Masjid Al-Aqsa. Tetapi mereka masih menyembunyikan matlamat mereka.

Apa itu Haikal Sulaiman (The Solomon Temple)


Haikal Sulaiman dipercayai didirikan pada tahun 960 SM oleh Nabi Sulaiman a.s, 370 tahun kemudian bangsa Babylon menaluk Juruseleem dan menghancurkan kuil tersebut. Setelah itu, tentara Parsi yang dipimpin Cyrus menaluki Yerusalem dari tangan Bibilon dan membangun semula Haikal Sulaiman.Tetapi pada tahun 70 M, pasukan Romawi menyerang Jurusalem dan menghancurkan kembali Haikal Sulaiman meratakannya separas tanah.Kurun demi kurun berlalu, namun cita-cita kaum Zionis-Yahudi untuk membangun kembali Haikal Sulaiman terus membara. Kerana bagi mereka Haykkal sulaiman yang termaktub dalam torrah (kitab Taurat) itu adalah pusat dunia dan di situ bakal lahirnya Massiah (pembela) bagi kaum Yahudi. Jadi mereka memerlukan persedian untuk menyambut Massiah.


Rancangan telah lama disusun, ketika gerakan Zionisme Internasional memulakan kongres pertama di Bassel, Swiss, tahun 1897, seorang paderi besar Yahudi, Theodore Hertzl menyerukan agar semua Yahudi dari seluruh dunia kembali semula ke Tanah Palestin yang disebutnya dalam Taurat sebagai sebagai Tanah Perjanjian.Atas pendapat kaum Zionis, bahawa di bawah tanah Masjid Al-Aqsa inilah Haikal Sulaiman berdiri. Sebab itu, mereka berpendapat tidak ada pilihan lain kecuali menghancurkan Masjid Al-Aqsa dan kemudian membangun kembali Haikal Sulaiman di atasnya.Dalam keyakinan Yahudi yang sesungguhnya telah tersasar dari Taurat yang dibawa oleh Musa A.S., bangsa Yahudi meyakini bahawa di suatu hari nanti seorang Messiah (penyelamat) akan menjadi pembela kaum Yahudi dan memimpin dunia. Inilahlah yang menjadi intipati perjuangan mereka untuk merebut kembali Baitulmaqdis.Mereka percaya, Kuil Sulaiman mesti dibina untuk menyambut kedatangan Messiah yang akan bertakhta di atas singgahsananya. Sedangkan bagi kaum Yahudi yang menolak Zionisme, bagi mereka, Messiah sendirilah yang akan datang dan memimpin pembangunan kembali Haikal Sulaiman yang pada akhirnya diperuntukkan bagi pusat pemerintahan dunia (One World Order).


Bagi Lokasi sebenar Kuil Sulaiman, para sejarawan masih berbeza pendapat. Ramai yakin kuil itu berada diluar kawasan Misjid Al-Aqsa. Tetapi dikalangan orang Yahudi percaya kuil tersebut berada di bawah Masjid Al-Aqsa. Itulah sebabnya mereka mengali terowong dan mencari bukti di bawah masjid.


Penggalian juga sebagai salah satu strategi untuk meruntuhkan masjid itu. Antara usaha merosakkan Masjid Al-Aqsa ialah pada tahun tahun 1969 simana sekelompok Yahudi fanatik membakar Masjid ini. Mereka juga terus melakukan penggalian di bawah tanah Masjidil Aqsa dengan alasan untuk kajian arkeologis.


Belum cukup dengan itu, di dalam terowongan-terowongan yang digali, mereka juga mengalirkan air dalam jumlah besar dengan tujuan menggoyahkan kekuatan tanah di bawah masjid agar asas masjid menjadi tidak stabil.Sekarang, tentara Zionis sudah secara terang-terangan hendak menghancurkan Masjidul Aqsa. Mereka tidak berdalih lagi. Apakah ini merupakan tanda bahwa mereka sudah yakin bahawa sebentar lagi Messiah yang dinanti-nantikan akan segera hadir?


Hari AkhirSelepas berdirinya Kuil Sulaiman, ‘Presiden’ Zionis-Israel akan menghantar sepucuk surat kepada Perdana Menteri Itali (Vitican), meminta agar Itali mengembalikan seluruh harta karun dan benda-benda berharga untuk memenuhi kompleks Tahta Suci kepada mereka.Kaum Zionis masih ingat, ketika di tahun 70M, pasukan Romawi menyerbu Yerusalem dan banyak harta karun dari Kuil Sulaiman di curi dan membawanya ke Vatikan.Jika harta karun sudah dikembalikan, maka ada satu syarat lagi menjelang hadirnya Messiah, yakni mereka harus menyembelih serta membakar seekor kambing betina berbulu merah berusia tiga tahun dan belum pernah melahirkan anak. Untuk tujuan ini pun kaum Zionis telah membuat persiapan. Mereka mencipta proses kajian genatik, di tahun 1997, mereka telah mencipta seekor kambing dengan ciri-ciri tersebut.Hanya saja, penyembelihan dan pembakaran sapi merah ini misti dilakukan di atas kaki Bukit Zaitun.Masalahnya, daerah ini sekarang belum dijajah Zionis-Israel seperti wilayah Palestin lainnya. Kaki Bukit Zaitun masih berada di tangan Palastin. Sebab itu, kaum Zionis selalu berusaha menghalau orang Palestin dari wilayah itu.


Memperdaya Orang Kristian untuk mencapai tujuannya, kaum Zionis tidak berusaha sendirian. Mereka juga memperdaya musuh-musuhnya yakni umat Kristian dan kaum Muslimin. Untuk memperdaya umat Kristian, kaum Zionis menyusupkan nilai-nilai Talmud ke dalam Bibel seperti yang terjadi atas Injil Scofield atau Injil Darby.Bahkan Injil versi King James sebagai Injil rasmi Barat pun demikian.


Sebab itu, tidak aneh jika sekarang ini sikap politik umat Kristian seolah-olah membantu kaum Yahudi. Padahal di dalam banyak ayat-ayat Talmud, kaum Yahudi ini begitu benci terhadap Kristian.Keyakinan Injil juga menyebutkan tentang hadirnya The Christ kembali ke muka bumi (Maranatha atau The Second Coming) dalam wujud Tuhan. Kaum Yahudi menyatakan pada Kristian bahawa The Christ tidak akan turun selagi Haykkal tidak didirikan.Kesamaan pandangan inilah yang membuat orang-orang Kristian mendiamkan diri bila kaum Zionis hendak menghancurkan Masjid Al-Aqsa.

Orang-orang Kristian ini telah ditipu dan diracuni Zionis sehingga tidak mampu membangkang dan mereka lupa bahawa salah satu agenda utama Zionis ini adalah juga menghancurkan Takhta Suci Vatikan dan memindahkannya ke Yerusalem.Menurut keyakinan Yahudi, jika Messiah sudah bertahta di atas singgahsana Haikal Sulaiman, maka Messiah itu akan memimpin kaum Yahudi untuk memerangi siapa pun yang tidak mau tunduk pada The New World Order, yakni si Yahudi itu sendiri.

Jadi kesimpulannya disini.,berhati-hatilah penganut agama Islam dan Kristian kerana Yahudi sememangnya kaum yang dilaknat di muka bumi Ini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...